WELKOM!

Welkom op mijn blog! Ik ben Sara Dubbeldam. Ik ben 27 jaar, een sucker voor trends en verder ook nog eens heel nieuwsgierig. Wat ik het liefst doe? Erachter komen hoe de wereld werkt, en hoe mensen denken. Waarom doen we wat we doen? Waarom lopen we elkaar met zijn allen soms zo klakkeloos achterna (inclusief mezelf… jezelf begrijpen is een vak apart)? Waarom veranderen trends zo snel en waarom worden bepaalde dingen zo gehyped? Welke verbanden kunnen we tussen gebeurtenissen leggen? Dat is waar ik me het liefste mee bezig houd, zowel in mijn leven als op mijn blog. 

Ik ben gaan bloggen om mijn kijk op de wereld te delen; of dat nu iets is wat mij dwars zit of waar ik me over verwonder, of ‘ gewoon’ iets dat ik simpelweg onwijs leuk vind, zonder dieperliggende gedachte (zoals outfits). Ik heb zoveel gedachten die ik graag met mensen wil delen, of waar ik anderen graag over na wil laten denken. Daarom blog ik. Om een stukje van mezelf en mijn kijk op de wereld te delen. En hopelijk anderen te inspireren om dat ook te gaan doen.

Vragen of opmerkingen? Stuur gerust even een mailtje naar: sara@trendzucht.nl.

 

DSC_0125

 

Waar ik blij van word:
Lekker en véél eten, mensen met een Bourgondische instelling, mooie merken en werken in de branding sector, goede films, road- en citytrips, geitenkaas, eigenlijk alle kazen, glijbanen, (indie)muziek, mijn vriend, dieren, zo nu en dan een goed feest, etnische prints, ijsjes met spikkels, festivals, piano spelen, filosofie, grote kleurvlakken, mooie kleding, open minded mensen, de natuur, nieuwe schoenen, in mijn eentje rondlopen en kijken naar alles wat er gebeurt, rode wijn, een goed gesprek en vrijwel alles wat nieuw is en wat ik nog niet ken.

Waar ik niet blij van word:
Waar ik niks mee heb? Hiërarchie-, status- en imago gedreven mensen. Mensen die zichzelf boven een ander proberen te plaatsen, of die continu anderen proberen te overtuigen van hun geweldigheid. Mensen die in een gesprek alleen maar willen praten en zich niet interesseren in de ander. Mensen die generaliseren. Overdreven bewijsdrang. Haantjesgedrag. Met tof doen win je mijn hart niet.

 

FASHION

Fashion is een grote inspiratiebron voor me. Want kleding zegt zoveel over mensen! Aan de ene kant is het natuurlijk een (belangrijke) vorm van zelfexpressie – en tegelijkertijd laten mensen ermee zien hoe ze op de wereld reageren. Ook zelf vind ik het superleuk om met kleding te experimenteren. Niet op de meest extraverte manier – dat past niet bij me. Maar een mooie jas, goeie schoenen of een perfect zittende jeans kan veel doen voor je zelfverzekerdheid – en hoe je overkomt op anderen. En daar schrijf ik graag over!

 

TRENDS & BRANDING

Ook branding is een grote interesse van me. Ik werk met Trends en Strategie bij een branding bureau, wat ervoor zorgt dat ik altijd goed om me heen kijk. Wat mij het meest inspireert: wat er op straat gebeurt, hoe merken zich gedragen en wat de trends zijn, wat er leeft bij mensen en wat er in ontwikkeling is (nieuwe technologieën). Inspiratie is voor mij alles. Ik haal veel uit de filosofie, gesprekken met anderen, evenementen en mooie dingen.

 

Trendzucht is mijn manier om mijn kijk op de samenleving en mijn verwonderingen te delen. En om anderen te inspireren om met een open blik naar de wereld en de toekomst te kijken. Enjoy!