Fashion-Heroes-9-header-artikel

 

FASHION HEROES 9

Mag ik even klagen? Waarom staat Pinterest vol met PRACHToutfits en hangen de winkels vol met PERFECTE stukken, als ik zojuist heb besloten om minder kleding te kopen? Waarom is het zo moeilijk om als modeliefhebber gewoon even wat rustiger aan te doen met aankopen doen? Al moet ik zeggen dat ik de afgelopen weken minder heb gekocht dan voorheen (en zo erg was het nou ook weer niet). Ik kocht een blousejurk bij COS, een mooi setje bij Love Stories en momenteel is er een (hopelijk) prachtige vegan tas van Matt & Nat onderweg. Oké. Én een jas. Hij zag er prachtig uit en was dik in de sale. Ergens hoop ik dat-ie me niet staat, want dan hoef ik ‘m niet te houden. Ja, ja ja. You got me. Guilty as hell.

Tegelijkertijd ben ik uit één van mijn lievelingsbroeken gescheurd (en ik heb het niet eens gemerkt… :( ) en heb ik onlangs bij COS een prachtbroek gepast, die ik eigenlijk wil bestellen. Samen met een basic, wollen kwaliteitssjaal, die ik (zo goed als) per se moet hebben. Zo-een als de Acne Canada sjaal, maar dan net een tandje betaalbaarder. En om er nog een schepje bovenop te doen, ben ik op zoek naar een mooie, lange suede jas. Want ook daar blijf ik maar aan denken.

Het blijft moeilijk, maar ik blijf de strijd aangaan mijn hardnekkige koopbrein. Al maak ik het mezelf er ook niet gemakkelijker op. Dagelijks struin ik Pinterest af, op zoek naar inspiratie. En dan kom ik onderstaande outfits tegen, stuk voor stuk prachtig en véél te hebberigmakend… Geniet met me mee:

 

tumblr_njys53pNrs1qhzt4ro1_1280

 

1. DE PERFECTE FRANSE LOOK

Ik ben verliefd op alles aan deze outfit. De hoed, de perfecte jeans (prachtig zo, cropped!), de net-wat-anders-dan-anders cut out herenschoen en die belachelijk mooie, chique jas erbij. De perfecte lentecombinatie, als je het mij vraagt.

 

49ebcd6f786281406e2b6f28e43d1452

 

2. DE NIEUWE PLATEAUZOLEN

Hoewel ik even moest wennen aan de terugkeer van de plateauzool, vind ik deze schoenen toch wel héél gaaf. Helemaal omdat ze niet op een nineties mom jeans-manier gecombineerd zijn, maar met een mooie jumper en blouse – waardoor de outfit in zijn geheel meer naar de seventies getrokken wordt. Nice!

 

51f9efcfd73ca29c29f017fd759e5fb7

 

3. DE SUPER CASUAL OUTFIT

Ik kan echt genieten van outfits waar totaal geen moeite in is gestoken (althans, zo lijkt het natuurlijk) en die toch verdomd goed ogen. Eigenlijk heb je ook niet meer nodig dan een simpele, ietwat oversized trui, een mooie jeans en simpele enkellaarsjes om goed voor de dag te komen.

 

74f82818e4a7ecd7e6004d4b71e6c923

 

4. DE (BAD)JAS

Wat ziet deze jas er heerlijk uit, he? Alsof je je badjas gewoon aan kunt houden op straat. Ik vind zowel de kleur als de pasvorm prachtig. Doe mij zo’n jas!

 

bf2beb607d7bfad95c89d680bf3ddd63

 

5. DE LANGE SPIJKERJAS

Uit mezelf zou ik niet zomaar op het idee komen om een hele lange spijkerjas met korte mouwen aan te schaffen. Dat klinkt gewoon niet mooi, ik krijg er een beetje Britney-Spears-op-de-MTV-Awards-in-de-nineties-gevoel bij (en dat is niet positief). MAAR. Na het zien van deze foto kan ik me niet voorstellen dat ik níet zo’n jas of wat is het eigenlijk? Een blousejas? zou willen. Simpel gecombineerd met zwart (en de laklaarsjes op de foto zijn de perfecte keuze!) vind ik hem juist heel gaaf en net wat anders dan wat ik normaal op straat tegenkom.

 

a5a0dd5c6d98364eb5525cba68469f9c

 

6. DE ONVERWACHTE KLEURENCOMBI

Mosgroen en roestbruin (of hoe deze kleuren ook mogen heten, ik ben geen expert) gaan perfect samen, zo getuigt deze outfit. De foto herinnert me eraan dat ik wat vaker mag experimenteren met kleur. En niet alleen ik, wat mij betreft mag heel Nederland dat doen. Want die eeuwige keuze voor basics als spijker, grijs en zwart is prima en stijlvol, maar een beetje afwisseling hier en daar mag best. Mooi, dit!

 

472a0f15ec0cb66504a986834e56bb22

 

7. DE WRAPPED JUMPSUIT

Heel tof, deze a-symmetrische wrapped up jumpsuit. Een tikkeltje androgyn met de derbies eronder, maar ach. Haren los, rode lippenstift op en BAM! Off you go!

 

68055af5db88c94599180cf0b02a3f4a

 

8. DE PERFECTE JEANS

Ik kan alleen maar naar deze prachtige benen in deze prachtige jeans blijven staren. Ze zijn perfect. En de rest van de outfit ook, trouwens.

 

0558597c4d00ed13e076563d51aa5654

 

19. STYLISH WHATEVER

Een mooi gesneden jas, met een goede kraag, maakt zelfs de meest simpele outfits (waar ik toch al fan van ben) perfect. I like!

 

3803954d2e0d5847f97eeaec8e3c3c4a

 

10. DE SEVENTIES LAPJESJAS

De laatste maanden betrap ik mezelf erop dat ik steeds verliefder word op Alexa Chung. Style wise, dan (hoewel… wat is ze cool!). Wat die dame wel niet aantrekt; ze rockt het. Wat een stijlgevoel! Hoewel ze er meestal ietsje chiquer bij loopt, ben ik fan van deze seventies lapjesjas. Wat een gave kleurencombinatie, helemaal met midden- tot donkerblauwe jeansstof. Ik zou dit zo aan kunnen doen.

 

20140602_ccea5b9612459880f9e3ff8a65e6d12d

 

11. DE OPGEROLDE BLOUSE

Deze look ga ik even onthouden voor de zomer. Want Leandra Medine heeft haar ‘gewone’ blouse zo bijzonder gemaakt, dat wil ik ook! Hup, mouwen extra ver oprollen, een flink decolletté (weg met de hooggesloten kraagjes, dat is toch veel de warm in de zomer) en het ziet er net even wat cooler uit.

 

8331ed6b800f474a40a1f37f3d4da258

 

12. DE EVERYDAY CITYLOOK

Gewoon een hele fijne outfit. Ik zou ‘m zo aandoen.

 

a3f54331fbcfeacf12dafd9ba9812200

 

13. DE GERUITE BLOUSEJURK

Deze outfit staat in eerste instantie wat verder van mij vandaan, maar wat vind ik ‘m gaaf. Ik ben fan van de oversized blousejurk, hoewel ik geloof dat je qua combineren een beetje moet oppassen dat je niet te snel op een kind gaat lijken. Mooi met de strakke paardenstaart en lakplatforms.

 

8a5983ca71aed0e05740b4b3efc1d8f8

 

14. DE GENTLEWOMAN

Hoewel ik dit ensemble niet snel zou aandoen – ik zou mezelf er nét iets te mannelijk in voelen -, betrap ik mezelf erop dat deze outfit me boeit. Zelfs de mannelijke manier waarop de broek over de schoenen heen valt, vind ik interessant om naar te kijken. Eigenlijk vind ik het gewoon heel tof.

 

Processed with VSCOcam with m3 preset

 

15. DE LAMMY COAT

Deze outfit is perfect. De héérlijke fluffy jas, de laklaarsjes (goeie combi ook!) en verder lekker simpel. Prachtig!

 

B88VzyyIgAA9vSP

 

16. FRENCH CHIQUE

Jeanne Damas is zo’n typische franse schone die er altijd mooi uitziet, zonder dat ze er helemaal opgedoft bij loopt. Zo iemand op wiens effortless ik best wel jaloers kan zijn. Ik vind dit een prachtige outfit voor welk event dan ook: naar het werk, een lunch, een etentje, een nette borrel, je kunt er overal mee voor de dag komen. De oversized blazer zit prachtig en… mijn god… die schoenen!!! Ze zien er niet zo comfortabel uit, maar wauw. Prachtig! Genoteerd. Op mijn verlanglijst.

 

05c5ba6650f8f5ac7a90e2dfc7059558

 

17. SLOUCHY FRENCH

Het gaat me vooral om de rechtse outfit. Had ik het net over effortless? Dit is effortless 2.0. Wat een heerlijke jas, super simpel. (Bijna) geen make-up. Natuurlijk haar. Vintage laarsjes. Je hoeft niet heel high fashion te zijn om er geweldig uit te zien.

 

fcc0d0bbf61d4bfef34447057a7e51b9

 

18. DE WIJDE BLOUSEJURK

Onlangs kocht ik deze beauty bij COS en sindsdien ben ik verkocht aan blousejurken. Dit oversized exemplaar vind ik heel gaaf. Onwijs chique met heels (de heels van Jeanne Damas bij outfit 16 zouden er geweldig bij staan) en ook goed overdag te doen met Stan Smiths of sandaaltjes. Bovendien héél handig als je uit eten gaat, niemand ziet die paar extra centimeter rondom je taille ;)

 

6a7915d00d99b7c15704f0e02f30a292

 

19. DE MANNELIJKE LOOK

Caroline de Maigret kan niet zoveel fout doen in mijn ogen. Wat een power woman is dat, zeg! Ze heeft altijd een coole, intelligente vibe over zich en alles wat ze draagt, draagt kracht uit. Ook dit androgyne ensemble. Let vooral op de broek: wat valt ie mooi.
5f298f6023fa028cee67fb162401f55c

 

20. DE TUINBROEK

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met de tuinbroek. Ik vond ‘m altijd wat kinderlijker, maar de laatste maanden begin ik er steeds meer verliefd op te worden en ik denk dat ik de komende zomer zelfs om ben. Vooral gecombineerd met een gestreept shirt, witte gympen of sneakers en rode lippenstift lijkt het me een goede, vrolijke toevoeging aan mijn kledingkast. To be continued…

 6 reacties op “FASHION HEROES 9”

 1. Eva zegt:

  Haha je eerste stukje is zo herkenbaar. Dat heb ik nou ook altijd! Ik vind de lamp coat trouwens ook zo prachtig maatja…de lente is er bijna…xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 2. Sartreuse zegt:

  1, 3 en 12 zijn mijn favorieten en go-to outfits! Het meisje van 16 zat naast mij op school in Parijs, haha.

  Grappig dat er zoveel leuke dingen uitkomen op dit moment he? Ik kijk ook echt mijn ogen uit!

 3. Joy. zegt:

  Zooo herkenbaar!
  En ik vind dit soort post altijd zo leuk van jou. Lekker open!
  X

  Joy. | justlikesushi.com |

 4. roze wolkje zegt:

  Waar heb jij de Matt & Nat tas besteld? Ik ben namelijk bang als ik er een via de officiële website koop, ik douane kosten moet betalen.

  Ik laat eigenlijk nooit een comment achter, maar ik lees je blog al zeer geboeid vanaf het begin. :)

 5. Laura zegt:

  Ik ben het ook helemaal eens met je kleurenopmerking, meer inspiratie is welkom :)

Geef een reactie