Tattoos header

 

Tattoos… ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant vind ik lichaamsversiering heel gaaf, aan de andere kant schrikt het definitieve ervan mij af. En ik denk zelfs dat ik er nooit één zal nemen. Want hoe moet ik ooit een keuze maken voor zoiets definitiefs (inderdaad, het “Maar-mijn-smaak-verandert-altijd-dilemma”)? Bovendien ben nog nooit een ontwerp tegen gekomen waarvan ik het écht – voor áltijd – op mijn lichaam zou willen hebben. En dat geldt ook niet voor de tattoos in deze post. Toch vind ik  ze allemaal wel ‘iets’ hebben. Het moge duidelijk zijn: ik heb geen tattoos. Ook geen piercings overigens (al heb ik wel drie gaatjes in elk oor, maar dat telt niet écht, toch?). Wel vind ik lichaamsversiering heel interessant, vooral als het wat meer uitgesproken is. Zoals een mooie, kleine sleeve, bijvoorbeeld.

 

IK HEB EEN HIPSTERSMAAK

Ook vind ik tattootrends interessant. Het is tenslotte best een raar idee dat er gewoon miljoenen(!) mensen  met een tribal of ster op hun lichaam lopen omdat het vroeger ‘hot’ was. Een flink deel van hen baalt nu keihard. Zou dat in de toekomst ook zo zijn bij de zwaluwen en driehoeken van nu?

Vast wel. Raar hoe je smaak kan veranderen, niet? Onlangs was ik tattoo-inspiratie aan het zoeken. Eens in de zoveel tijd heb ik daar gewoon zin in. Na enkele voorbeelden in een map gesleept te hebben, besefte ik dat ik best een ‘hipsterige’ tattoo-smaak heb (denk ik?!). Ik vind eenvoud en geometrische vormen mooi, hier en daar een tekstje, ‘iets met de natuur’ en meer Mandala-achtige tattoos. Allemaal dingen die nu best wel ‘hot’ zijn. Een greep uit de dingen die ik mooi vind:

 

Carolin-Loosen-by-Stefan-Khoo-Girl-Meets-World-Style-Singapore-July-2011-4- 700

769745678999_9MfMLyCN_l b7e6bfc87f5655218f670ce85673f193

 

Boven   /   Wat vind ik kleine sleeves soms gááf bij vrouwen. Vooral als ze wat organischer zijn, zoals op deze foto’s. Ik bewonder de guts en eigenheid van vrouwen die het aandurven. Niet hipster, overigens.

Boven & onder   /   Ik hou van de geometrische vormen die je het laatste jaar veel ziet. Het is heel strak, subtiel en juist krachtig door de eenvoud. Hetzelfde geldt voor de origami-trend: allerlei figuren (bij voorkeur een vogeltje of een papieren vliegtuigje. In ieder geval iets dat vliegt, ‘vrijheid’ ofzo). De abstracte, hoekige veer vind ik heel gaaf.

 

emailsofie_reimer-walsted@hotmail.comny-tattoo-021

88e33c6ee32725af2eb8a39ff864c4eb

325ac25b740d6bb65d1f08b0b11dd87f 740d83eec0a507b3c8efcf5557ece98b

 

Overal het algemeen ben ik niet zo’n fan van watercolor-tattoos, omdat ik ze vaak rommelig en druk vind (ze worden vaak gecombineerd met zwarte lijnen, zie hier). En hoewel het lijkt alsof de dame op de foto nog wat resten van een Holi Colour feest op het rug heeft zitten, vind ik deze tattoo van Emily Gray ‘iets’ hebben. Het is heel mysterieus en dromerig.

 

tumblr_moeaun1uid1rw9omgo1_500

 

Ook houd ik van wat meer artwork-achtige tattoos, zoals deze versierde olifant (boven) en deze vogel (onder – voor mannen, overigens). Toch zou ik daarbij het cirkel-driehoeken-universe-verbindingsgedeelte skippen om hem tijdlozer te maken. Ik vind de illustratie genoeg!

 

6ea50a87fe3c1f1569694db4dc8bcd54

c2d06e53f6055013d504e262e01b31de 17cdf7be63e3a01af227de4b86adfd4d1

 

Ik ben fan van kleine lijntjes. Zoals bij deze cirkel, die wel iets weg heeft van een vingerafdruk. Zoiets zou ik in het klein wel tof vinden. Daarnaast heb ik altijd al een zwak gehad voor Mandala-achtige tattoos: gedetailleerde kaleidoscopische patronen met veel details. Ik kan er lang achter elkaar naar kijken.

 

3710108106888_TC4BOSgV_ldef

 

HEB JIJ EEN TATTOO?

Zo ja, wat heeft je overgehaald om er één te nemen?
En vind je hem nog steeds zo mooi als toen je hem net had?Geef een reactie