New-&-Nice-APE15-header

 

Verwacht voor april veel – héél veel! – vrouwen, de mannen zijn deze maand flink in de minderheid. De afgelopen maand heb ik veel vrolijke, poppy nummers geluisterd en dat zie je zeker terug in mijn playlist. Hij bevat veel (voor mij, in ieder geval) oude bekenden met nieuwe nummers, zoals Florence + The Machine, Pollyester, Tame Impala, Grimes en Warpaint. Enjoy! :)

 

 

 

1.  Yumi Zouma - Song for Zoe & Gwen (2014)
Ik ben al een tijdje fan van de dromerige synthpop van Yumi Zouma. En toen ik de Nieuw Zeelandse band de afgelopen week weer eens opzocht op Spotify, zag ik dat er weer een nieuwe EP uit is, met daarop 5 heerlijke nummers. Song For Zoe & Gwen luister ik graag, omdat het iets liefs en dromerigs in zich heeft.

 

 

2.  Grimes - REALiTi (2015)
Ook Grimes is weer bezig met nieuwe muziek! Onlangs bracht ze REALiTi uit, een leftover van haar nog uit te komen album. REALiTi klinkt vrij poppy en ik twijfelde even of ik het nummer ging omarmen, maar na een paar keer luisteren wordt-ie steeds fijner!

 

 

3.  Foxes in Fiction - Ontario Gothic (2014)
Ontario Gothic klinkt héérlijk relaxed en is onwijs fijn voor op de achtergrond, als je ‘s ochtends vroeg, op weg naar je werk in de trein, aan het wegsukkelen bent. Het hele album van Foxes in Fiction bestaat uit gelijksoortige nummers, dus als je dit wat vindt raad ik je aan om eens verder te luisteren!

 

 

4.  Lydia Ainsworth - Malachite (2015)
Ik vind dit zo’n vet nummer. Poppy en toch vrij duister en melodieus, ik kan er achter elkaar naar luisteren. De stukken met de hoge vocalen en de strijkers zijn mijn favoriet. Mooi!

 

5.  Pollyester - 2328628 (2015)
Pollyester is typisch “You hate it, or you love it“. Ze zijn vrolijk, knettergek en een beetje raar, met veel gekke synthdeuntjes en stemmetjes (en je kent ze misschien van “Concierge D’Amour”, die ook zó leuk is!). Onlangs bracht de band een nieuw album uit, met daarop 2328628 als mijn ultieme favoriet. Echt een supervrolijk nummer met hele fijne deuntjes en wederom rare stemmen. Ik wil er automatisch op dansen. Heerlijk. En helaas (nog) geen Youtube-filmpje van beschikbaar.

 

 

6.  Lord Echo - Thinking of You (2013)
Ik reeg Lord Echo aangedragen van een collega en DAMN! Wat fijn! Niet héél “New”, dit nummer uit 2013, maar voor zo’n pareltje wil ik best een uitzondering maken :) Disco!

 

 

7.  Chicken Lips - D.R.O.M.P. (2012)
En als we toch met disco-invloeden bezig zijn, kan ik net zo goed nog een uitzondering maken. D.R.O.M.P. (Don’t Rain O My Parade) is zo héérlijk vrolijk, dat ik ‘m weer steeds vaker luister. Ook zo fijn!

 

 

8.  Shakarchi & Stranéus - HIssmusik (HNNY Edit) (2015)
Wat is dit een heerlijk zomers boulevardmuziekje. Ik krijg spontaan zin in vakantie. Picknicks, in je jurkje door de bossen fietsen en picknicken, of lekker langs het strand lopen met een ijsje en een strohoed die je tegen de felle zon beschermt. Mmmmmm….

 

 

9.  Tom Trago - Hidden Heart of Gold (2015)
Fijn, nieuw nummertje van Tom Trago.

 

 

10.  Emile Haynie & Lykke Li - Come Find Me (2015)
Bomvol emotie, deze parel.

 

 

11.  Warpaint - No Way Out (2015)
Warpaint is zo ongeveer de enige vrouwenband die ik écht cool vind (hoewel HAIM ook een goeie dosis credits bij me heeft). Hun nieuwe single No Way Out is weer heerlijk. Niet bepaald vrolijk, maar met prachtige vocalen en fijne gitaren.

 

 

12.  Public Service Broadcasting - Go (2015)
Public Service Broadcasting is een duo met een typisch geluid. En dan bedoel ik ook écht een typisch geluid. Alle nummers zijn namelijk gecreëerd op basis van archiefmateriaal (vocalen), die vervolgens in de muziek zijn verwerkt. De band wil hiermee “mensen de lessen van het verleden leren, middels de muziek van de toekomst” (en daarnaast geeft het duo aan absoluut niet te kunnen zingen).

Go! Gaat over de Apollo space missions en zelf vind ik dat de spanning en tegelijkertijd het gevoel van ontdekken en verkennen heel duidelijk naar voren komt in de muziek. Gaaf!

 

 

 

13.  Tame Impala - Let It Happen (2015)
Yes! Tame Impala heeft na het succes van album “Lonerism” (2012) weer een nieuwe plaat uitgebracht! En ik word er blij van.

 

 

14.  Florence + The Machine - What Kind Of Man (2015)
Jááá! Florence is na 4 jaar terug met twee nieuwe platen: het meer rocky, uptempo What Kind Of Man en het rustige St. Jude (ook het luisteren waard!). Dit nummer is vrij poppy, maar na een aantal keer luisteren wordt-ie steeds meer ‘Florence’. Heerlijk nummer!

 

 

15.  Yumi Zouma - Dodi (2015)
Ach vooruit, omdat ik zo’n Fan ben van Yumi Zouma nóg eentje van haar nieuwe EP: Dodi. Hééééérlijk!

 

 

16.  Kelela - A Message (2015)
Wát een gaaf nummer. En wát een stem. Wauw. Kelela’s muziek heeft iets weg van FKA Twigs, al vind ik Kelela iets toegankelijker en meer richting RnB gaan. Ik vind de flow van A Message heerlijk en ik ga automatisch een beetje mee bewegen als ik ernaar luister.

 

 

17.  Casa Del Mitro - Invisible (2015)
Hoewel ik niet zo’n fan ben van de bijbehorende video, vind ik Invisible een heerlijk mellowpopnummer.

 

 

18.  Petite Meller - Baby Love (2015)
Baby Love is ongelooflijk blij en poppy en daarmee de perfecte feel good afsluiter. En bijbehorende héérlijke, beetje awkward videoclip met de dame die altijd nogal overdadig is in haar blush-gebruik ;)

 

Als dit een beetje jouw soort muziek is, kun je hier mijn New & Nice muzieklijst volgen op Spotify. Ik vul het dagelijks aan met fijne, nieuwe muziek!Geef een reactie