New & Nice FEB15 header

 

Een nieuwe maand betekent nieuwe muziek! Ook nu ga ik er niet veel woorden aan besteden.
Veel synthpop, wat indierock, een paar beats en wat muziek die ik niet meteen ergens kan plaatsen. Enjoy! :)

 

 

 

1.  Susanne Sundfør - Fade Away (Maps Remix) (2014)
Zoals bijna altijd begin ik weer met mijn favoriet. Ik hoorde deze remix enkele dagen voor het eerst, toen ik een ander nummer van Susanne Sundfør luisterde (verderop in deze lijst) en besloot om haar verder te ontdekken. Deze heerlijke dromerige remix kan ik echt achter elkaar door luisteren. Zo mooi! En luister ook vooral het origineel, die is (op een andere manier) net zo tof!

 

 

2.  SZA - Julia (2014)
Echt een heel tof synthpopnummer!

 

 

3.  Giorgio Morodor & Kylia Minogue - Right Here Right Now (2015)
Jaaa! Hier kun je toch niet anders dan blij van worden? Deze luister ik veel als ik onderweg ben, op het station loop of als ik vanaf de trein naar huis loop. Ik krijg er automatisch een glimlach van en ik móet meeplaybacken. Dus als je me er nu wel eens blij bij ziet lopen, zit ik waarschijnlijk met deze in mijn hoofd :)

 

4.  Etienne de Crécy & Kilo Kish - Follow (2015)
Helaas is-ie niet op Youtube te vinden, maar dit is wel weer een heel tof nummer van Etienne de Crécy.

 

 

5.  Romare - Prison Blues (2015)
Dit is van die typische muziek die ik zowel tijdens het werken als op relaxte feestjes graag hoor. En als je dit tof vindt, moet je ook even naar zijn andere nieuwe nummers luisteren. Héél relaxed.

 

 

6.  Parra for Cuva - Decay (2014)
Parra for Cuva ken ik nog maar sindskort, maar ik ben blij dat ik hem heb ontdekt: hele relaxte beats, die een zegening zijn om op te werken. Heerlijke achtergrondmuziek die niet teveel de aandacht opeist, maar die wel een lekkere flow creëert voor als je druk bezig bent en je een beetje wilt concentreren. Zet het album op tijdens een doordeweekse studie- of werkdag.

 

 

7.  Balthazar - Then What (2015)
Brand new & fresh: ‘de nieuwe’ van Balthazar. Blijft fijn.

 

 

8.  The Soft Moon & Trentemöller - Black (2015)
The Soft Moon en Trentemöller samen: geweldig. Misschien zou je de darkwave-achtige muziek van The Soft Moon niet zomaar bij mij verwachten als je vaker naar mijn lijstjes luistert, maar als We Are We, Circles en Breathe The Fire vind ik ZO fijn. En van Trentemöller ben ik al lang fan, zijn ‘Take Me Under The Skin’ is nog steeds één van mijn favoriete nummers ooit (Die flow! Die opbouw!). En nu dus een samenwerking tussen die twee. Heerlijk donker.

 

 

9.  The Afterveins - Wet (2015)
Gewoon heel relaxed.

 

 

10.  Orange Skyline - I Don’t Mind (2015)
Ook heel relaxed.

 

 

11.  Ty Segall - Circles (2015)
Ik vind Ty Segall cool. Soms iets te hard (hoewel ik best wel wat kan hebben met mijn zogenaamde rock- en metalverleden), maar Circles luistert heel fijn weg. Je moet er wel van houden, overigens.

 

12.  Tropics - Rapture (2015)
Ik val in de herhalin, maar: relaxed!

 

13.  Diagrams - Gentle Morning Song (2015)
Fijn en catchy. Als je Gentle Morning Song tof vindt, moet je het volledige album (Chromatics) luisteren. Door de nummers heen zit een hele fijne flow en de muziek luistert gemakkelijk weg. Fijn op de achtergrond voor als je bezig bent.

 

 

14.  Monophonics - Promises (2015)
Hoewel ik tot een week geleden nog nooit van Monophonics gehoord, maar het soul-achtige Promises klinkt toch wel heel lekker.

 

 

15.  Kate Tempest - Bad Place For A Good Time (2015)
Ik ben normaal niet zo van (vrouwelijke) rap en ik moet zeggen dat ik verder ook niet zo’n fan ben van Kate Tempest, maar ik betrap mezelf erop dat ik dit nummer toch regelmatig opzet.

 

 

16.  Salt Cathedral - Holy Soul (2014)
Dit vind ik echt een tof nummer. Heel rustig en dromerig.

 

 

17.  Susanne Sundfør - Delirious (2015)
Delirious is een toffe synthpopmix met een donker randje. Het eerste nummer dat je net luisterde, is ook van haar (geremixed door Maps). Delirious was het eerste nummer dat ik van haar leerde kennen. Poppyer dan andere nummers van haar (die soms wat rustiger en ‘engelenachtiger’ zijn, maar dit nummer is pop met een donkere twist. En daarom vind ik haar zo tof.  Ze is met stip mijn favoriete ontdekking van deze maand.

 

 

18.  PHOS - Fall Out (2015)
Mooi!

 

19.  Lapsley - Brownlow (2015)
Het lijkt wel of Lapsley zo ongeveer een terugkerende artiest begint te worden in mijn muzieklijsten ☺ Maar ja, ik kan er niks aan doen, ik vind Brownlow gewoon zo mooi en gevoelig. Jammer dat-ie (nog) niet beschikbaar is op Youtube.

 

Als dit een beetje jouw soort muziek is, kun je hier mijn New & Nice muzieklijst volgen op Spotify. Ik vul het dagelijks aan met fijne, nieuwe muziek!Geef een reactie