New & Nice MAR15 header

 

Excuse me. Eigenlijk ben ik véél te vroeg met het plaatsen van deze lijst, want de volgende maand is nog helemaal niet begonnen… Toch kon ik het niet laten. Het is namelijk de eerste keer sinds een paar weken dat ik een dag home alone ben (en dat betekent altijd een met nieuwe muziek gevuld huis) en ik heb zoveel nieuwe muziek dat ik het graag wil delen. Héérlijk!

Deze maand vind je veel artiesten die nog niet zo lang aan de weg timmeren. Voor mij zijn het veel nieuwe namen, want behalve Jacco Gardner, Hot Chip en Chromatics ken ik geen van alle artiesten langer dan een maand. Een vrij diverse lijst vind ik zelf, met veel chillwave-achtige muziek, meer indie(pop)rock, een paar goeie beats en een paar niet-zomaar-ergens-thuis-te-brengen-pareltjes. Geniet ervan!

 

 

 

1.  Susanne Sundfør - Fade Away (2015)
In mijn vorige New & Nice post zei ik het al: Susanne Sundfør heeft mijn hart veroverd. De Maps Remix van haar nummer ‘Fade Away’ was mijn absolute favoriet uit die lijst, en nu kon ik het niet laten om het origineel ertussen te stoppen. Omdat ik het de afgelopen weken zo vaak heb geluiserd, en het dus wel in deze lijst móet staan. Ik vind de poppy sound, gecombineerd met een soort aparte dromerigheid (ik besef dat ik nu in hele slechte woordkeuzes verval), heel gaaf en zelfs een beetje verslavend. Helaas is het concert dat ze binnenkort geeft in Paradiso al uitverkocht… too bad.

 

 

2.  Taylor McFerrin feat. Nai Palm - The Antidote (2014)
Zo’n tof, relaxed nummer dat me blijft boeien. Toen ik het gisteren thuis op had staan, zei mijn vriend dat het hem aan de wat relaxtere nummers van Bonobo deed denken en dat ben ik met hem eens (komt ook door de vrouwenstem, herkenbaar). Als je hiervan houdt, raad ik je aan om het hele album Early Riser (net uit) lekker is om eens op te zetten.
 


 

3.  LA Priest - Oino (2015)
Heel leuk, deze! Echt zo’n nummer dat me blijft boeien. Het heeft iets vreemds, met die hoge stemmen, aparte geluidjes en gitaren er doorheen. Ik raak er in ieder geval niet snel op uitgekeken. Echt heel relaxed en lekker zomers ook!

 

 

4.  Casa Del Mirto - Where You Stand (2014)
Ik kreeg deze band doorgestuurd en ik ben echt he-le-maal verkocht. Wat een veelzijdig album en ohh, wat een mooie klanken allemaal. Van emotionele pianoklanken (Paralyzed is ZO mooi…) tot meer disco-achtige invloeden en uptempo indiebeats. Echt het luisteren waard. Where You Stand is eigenlijk niet meer dan een random pick.

 

 

5.  Polynation - Dew (2015)
Polynation doet me aan Tycho denken, één van mijn favoriete achtergrondmuziekartiesten. En dat is in mijn geval hartstikke positief, want muziek die je in de juiste workflow brengt, is goud waard. Dew is ook zo’n pareltje die ik héérlijk vind om op te werken. Dit is het eerste nummer dat Polynation op Spotify heeft staan, en ik ben benieuwd naar wat hij nog meer gaat brengen…

 

 

6.  Wax Stag - Night Trek (Bibio Remix) (2015)
Ahh Bibio. Dat blijft ook zo’n fijne vent. Fijne deuntjes. Heerlijk.

 

 

7. Portico, Joe Newman - 101 (2015)
Herken je de stem in 101? Ik herkende ‘m meteen: “Dat is die karakteristieke stem van die zanger van Alt-J!” Ik vind het om hem in zo’n dromerige context te horen, waar hij wat mij betreft nog beter tot zijn recht komt dan in de muziek van Alt-J. Het dromerig-duistere, mysterieuze karakter van dit nummer vind ik heel tof en ik luister er regelmatig naar.

 

8.  Motorama - Heavy Wave (2015)
Van Heavy Wave kom ik echt in een vakantiestemming. Wat een relaxte vibe! Ik zie mezelf met mijn vriend in ons autootje langs de kust rijden, naar het strand gaan, picknicken, ijsjes eten, door karakteristieke stadjes lopen en de natuur in gaan. Onder het genot van een goeie partij zon en een briesje. Bovendien zou ik dit nummer onder mijn vakantievideo zetten.

 

 

9.  The Indien - Done (2015)
Cool! Fijn!

 

 

10.  Lower Dens - To Die in L.A. (2015)
Hier hoef ik niet veel over te zeggen. Fijn!

 

 

11.  Jacco Gardner - Find Yourself (2015)
‘De nieuwe van Jacco Gardner’. Twee jaar geleden was deze Nederlandse shy guy ineens een dikke sensatie en ook ik luisterde veel naar hem. Op Into The Great Wide Open heb ik hem live zien optreden en ik moet zeggen dat ik hem heel anders vond overkomen dan ik had verwacht. Ik had echt zo’n coole muzikant verwachten, maar Jacco Gardner bleek een rustige, verlegen jongen die nog niet helemaal wist hoe hij het podium moest ownen. Best wel schattig, eigenlijk (sorry Jacco!). Gisteren kwam ik Find Yourself plots tegen (en ik vind het heel tof!) en dat zal betekenen dat er weer een nieuw album aan komt. Ik ben benieuwd hoe hij zichzelf inmiddels heeft ontwikkeld als artiest; ik zou hem best weer eens op het podium willen zien. Misschien deze zomer weer op een festival. Fijne muziek!

 

 

12.  Young Fathers - Rain Or Shine (2015)
Rain or Shine doet me, vooral aan het begin aan Metronomy denken met de korte orgeldeuntjes. Leuk nummer.

 

13.  zZz - When I Come Home (2015)
Ik luister niet zo vaak naar dit genre, maar dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Lekker donker met ietwat foute synths. Als ik in een band zou zitten, zou ik best de coole synthchick willen zijn die in foute metallic outfits uit haar plaat gaat op het podium (wacht, zei ik dat nou echt?)
Helaas zonder video.

 

 

14.  Hot Chip - Huarache Lights (2015)
Elke keer als ik dit nummer luister, denk ik “Huh? Dit ken ik toch al heel lang?” Maar inmiddels heb ik het al een paar keer opgezocht en elke keer kom ik erachter dat het toch écht nog maar enkele weken uit is. Misschien denk ik dat, omdat dit echt een typische ‘Hot Chip nummer’ is en het daardoor vertrouwd klinkt. Hoe dan ook; ik luister er graag naar en Hot Chip heeft een eigen plekje in mijn hart.

 

 

15.  Maribou State - Rituals (2015)
Ik hou van Maribou State. Zo ook van hun nieuwe single Rituals. Mooi.

 

 

16.  Bob Moses - All I Want (2014)
DAMN! Wat was ik blij toen gisteren Bob Moses ineens voorbij kwam in een random muzieklijstje. Deze beat komt voor mij toch wel écht heel dicht bij de perfecte beat, hoor… Beetje Maya Jane Coles.

 

 

17.  Bob Moses - Far From The Tree (2014)
Vooruit, nog maar eentje van de beste man die ik gisteren heb ontdekt. Héél relaxed. Zo fijn!!

 

 

18.  Chromatics - Just Like You (2014)
Vage dromerige stemmen en tonen. Just Like You vind ik prachtig en het maakt me een beetje verdrietig.

 

 

19.  Lisa Alma - Man (2015)
Zo’n heerlijk nummer, dit! Zo mooi!

 

 

20.  Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love (2015)
Zo klassiek en depressief als de naam van de band klinkt, is de muziek juist niet! Tof nummer!

 

Als dit een beetje jouw soort muziek is, kun je hier mijn New & Nice muzieklijst volgen op Spotify. Ik vul het dagelijks aan met fijne, nieuwe muziek!Geef een reactie