DSC_0334_900

 

OUTFIT 150215

‘Hier int zuiden’ is het carnaval. Al een paar dagen word ik op Lampegat Centraal en in de binnenstad omringd door indianen, piraten, Pikachu’s, grote-mannen-baby’s (ahh, zó onaantrekkelijk!) en nep-arabieren. En ik? Ik doe lekker niet mee. Want hoewel ik in Brabant getogen ben (100 meter van de grens van Zuid-Holland vandaan, dat dan weer wel), ben ik niet opgegroeid met carnaval. Toen ik in Breda ging studeren, ging er dan ook een wereld voor me open. Een wereld van héél veel drank, joligheid, handtastelijkheid, lelijke en geweldige pakken, viezigheid, bizarre uitgavepatronen en verschrikkelijke muziek.

De afgelopen vier jaar lang heb ik mezelf er één dag per jaar aan onderworpen, mezelf hullend in pakken als stereotypemexicaan, Peaches look-a-like en in een ver dieptepunt zelfs als horrorbruid. Wat natuurlijk niet alleen een hele rare opvallende keuze is met carnaval (want is daar niet al een ander feest voor?), maar halverwege de avond was ik al zo van het padje dat mijn make-up compleet was uitgelopen en ik de rest van de avond elk kwartier een “Als wat ben jij eigenlijk?” over me heen kreeg. Bovendien kwam ik jaar na jaar qua lyrics niet verder dan “Er staat een paard in de gang” of “Joost is anders geaard”. En als er een ander zinnetje voorkwam in het nummer, werd het een “Jaalalalallaaa waar ben ik in vredesnaam mee bezig” Nee, ik ben geen diehard carnavaller. Dus dit jaar besloot ik om het niet te vieren. Gewoon geen zin in. En ik mis het helemaal niet. Sterker nog: ik vind het fascinerend om in mijn normale kloffie door de massa te lopen en de gekte te ervaren alsof ik vissen in een aquarium aan het bekijken ben. Alsof je toeschouwer bent in een compleet andere wereld!

Mijn outfit bestaat vandaag dan ook uit 0% gekkigheid. Ik heb mijn Stan Smiths weer eens uit de kast gehaald en mezelf in een fijne, simpele chilloutfit gehesen voor een zondagse projectbrainstorm met vrienden (die overigens uitmondde in een speelkwartier voor volwassenen). En met succes, want samen met mijn vriend ga ik binnenkort weer aan een nieuw, klein projectje beginnen naast Trendzucht. Zin in! :)

 

Suede jackMango
BlouseH&M Trend
JeansH&M
SchoenenAdidas
SjaalPieces

 

DSC_0330_900

 

DSC_0333_9003 reacties op “OUTFIT 150215”

 1. Robin Sue zegt:

  Fijne outfit weer!
  Hier wordt carnaval ook flink gevierd, maar ik heb dit jaar ook geen zin!
  Kan me helemaal bij je aansluiten!

 2. Sartreuse zegt:

  Cool- basic staat je goed en ik vind sneakers je leuk staan!

 3. Jessica zegt:

  Mooi weer! Hoewel ik je lippenstift soms een beetje mis ;) Carnaval daarentegen mis ik helemaal niet. Wat een ellende!

Geef een reactie