Paketten-automaat-123598-54_900

 

SPOTTED: DE NIEUWE POST NL PAKKETAUTOMAAT

Het zat er al even aan te komen, twee weken geleden is het geïntroduceerd en gisteravond kwam ik dan ook de eerste “live” tegen op Eindhoven Centraal: de nieuwe Post NL pakketautomaten.

 

24/7 TOEGANG TOT JE PAKKETJES – HANDIG!

Ik bestel regelmatig online (vooral Asos.com is mijn beste virtuele vriend). En dat is allemaal heel leuk, maar omdat ik zo goed als fulltime werk, kan ik bijna nooit een pakketje aannemen. Dan wordt het vaak bij één van mijn buren bezorgd. Maar stel dat zij niet thuis zijn als ik het bij hen wil afhalen (wat vaak het geval is), zit ik soms alsnog dagenlang op mijn pakket te wachten. Vervelend – en daarom ben ik zo blij met de pilot die Post NL op 29 oktober is gestart. Op 10 grote, Nederlandse treinstations zijn grote pakketautomaten geplaatst. Als je een pakketje naar iemand uit de betreffende steden wilt versturen, kun je het nu ook naar één van deze automaten sturen. Als de automaat een plekje vrij heeft, zet de postbode het in één van de  lockers. De ontvanger krijgt dan een smsje met een code waarmee hij de locker kan openen. Lukt dat hem niet binnen 3 dagen? Dan wordt het pakketje doorgestuurd naar een ander afhaalpunt van Post NL. Onwijs handig, want zo hoef je nooit meer thuis te blijven voor je pakketje én kun je hem 24/7 ophalen: wanneer jij tijd hebt.

Hoewel Post NL nu veel publiciteit krijgt met dit concept (niet zo gek, het is een grote, bekende partij die iets compleet nieuws introduceert), is de ‘onbekende’ partij Parcel 4Me al eerder met exact hetzelfde concept gestart.

 

WHAT’S NEXT?

Het zijn nu nog enkele automaten, maar dit aantal gaan binnen enkele jaren waarschijnlijk flink uitbreiden. Dan is het concept ‘Pick-Up Box’ ongetwijfeld heel normaal geworden: door heel Nederland, in elk dorpje en elke stad, zullen zich duizenden pick-up boxen bevinden. Altijd wel eentje dicht bij jouw huis, misschien wel bij elke supermarkt. Je kunt er al je pakketjes 24/7 ophalen en versturen. Ook zullen steeds meer andere winkels en bedrijven het concept ‘Pick-Up Box’ gaan toepassen: je bestelt bijvoorbeeld je boodschappen online en laat ze klaarzetten in één van de pick-up boxen, grenzend aan de betreffende winkel. Vervolgens haal je jouw boodschappen gewoon op wanneer het jou uitkomt – of dat nu meteen uit je werk is, of na middernacht als je van dat feestje vandaan komt en de BOB bent. Zo vormen beperkte openingstijden nooit meer een belemmering en kun je altijd aan je bestelling je komen wanneer je wilt. Handig!

 

pickup01_w840-h630

(Boven: het AH Pick Up Point anno 2014: hoe zou het er over 5 jaar uitzien?)
 

(Vanaf nu start ik een experimentje met ‘Spotted’: een categorie met bits & bytes over nieuwe ontwikkelingen en concepten die ik tegenkom. Minder uitgebreid dan de rubriek ‘Trends’, waarin ik een bepaalde trend dieper uitlicht en mijn uitgebreide mening geef)2 reacties op “SPOTTED: POST NL PAKKETAUTOMAAT”

  1. Jill zegt:

    Superhandig! Ben benieuwd wanneer er zo eentje in mijn buurt komt
    x J. from I ate noodles for breakfast

  2. Vivian zegt:

    Jammer dat hierdoor wel steeds meer banen zullen verdwijnen

Geef een reactie